Døre efter mål

– vigtigere end du tror

Døre efter mål handler om andet og mere end målene på de udvendige karme. Set i forhold til blandt andet murværket er disse mål naturligvis vigtige for eksempelvis at få en passende fugestørrelser – og vi skræddersyr derfor altid dørene, så de passer perfekt til bygningen.

Men materialevalg og dybde på karme er andre vigtige faktorer, der spiler ind på dørens mål. Desværre ser vi jævnligt ærgerlige eksempler på, at ikke alle håndværkere tager denne del helt alvorligt.

Materialevalg og karmdybde

Som beskrevet under afsnittet materialevalg/døre har forskellige tilvalg også indflydelse på dørens mål.

Vælger man fx et aluminiumsdørtrin, kan det være nødvendigt at regulere fugestørrelsen under dørtrinnet for at sikre frigang mellem dørplade og gulv samt plads til en dørmåtte.

Dybden på karmen kan også være afgørende for at sikre et optimalt resultat. De fleste moderne facadedøre leveres med en karmdybde på enten 115mm eller 127mm, som i mange tilfælde være helt rigtigt at komme videre med. Men ofte møder jeg opgaver, hvor en sådan karmdybde vil resultere i en halvdårlig løsning.

Derfor kan vi levere døre med stort set alle karmdybder fra 80mm og op ad, da vi skræddersyr døren til netop dit behov.

På en del af den ældre bygningsmasse har man ved facadedøre brugt et ”liste på liste”-princip for at dække fx hulmuren. Denne løsning vil vi meget gerne undgå – og det kan vi med vores skræddersyede karmdybder.

Det unikke ved vores løsninger er, at vi også kan lave dybe karme i vores træ/alu løsninger. Personligt er jeg ikke i tvivl om, at netop det har betydet, at flere har valgt os som leverandør. På grund af den gode kvalitet i løsningen. Det er Jes Christensen fra Grenaa, som du også kan møde under punktet ”kunderne siger”, et godt eksempel på.

I vores leverance til ham, lavede vi ikke mindre end to facadedøre og et stort vinduesparti med speciel karmdybde i træ/alu, netop for at lukke hullet til hulmuren – og uden at bruge ”liste på liste”-princippet.

GMS_Testimonials027

Design på mål

Vi kan også tilrette målene i selve designet af døren.

Eksempelvis kan vi sørge for, at sprosserne flugter med vinduer i facaden, ligesom vi kan designe dørens sprosser efter særlige ønsker. For selvom vi viser forskellige modeller i vores typeoversigt her på siden, leverer vi dagligt døre, som afviger modellerne.

Sammen med et tilbud fra os vedlægges altid tegninger af netop den dør, der skal bruges til jeres bygning. Og selvom modellen måske afviger fra vores typeoversigt, bliver den ikke nødvendigvis dyrere – men højst sandsynligt bedre egnet til netop jeres projekt.

Retningsbestemte døre

Retning og placering af hængsler på døre er andre elementer i vores skræddersyede løsninger. Men selv blandt professionelle kan retningsbestemte døre faktisk skabe forvirring, selvom det er ret enkelt:

1. Åbner døren ind eller ud?
2. I hvilken side på åbningsretningen sidder hængslerne?

Med andre ord; åbner døren ind i huset, stiller du dig indenfor og kigger ud. Hvis du så har hængslerne synlige på din højreside, er døren højrehængt indadgående, også forkortet H.ind

Det er ikke svært at tage mål til en dør, blot skal du huske detaljerne, som ovenfor er beskrevet. Hvis vi skal sørge for montagen, kommer vi altid selv og laver en endelig opmåling af dørene.

Når vi måler dine døre op, er det vores ansvar, at målene passer. Det er din sikkerhed for ikke at løbe ind i problemer med fejlmål.

Selvom du har et andet firma til at stå for montagen, kommer vi også gerne og er behjælpelige med opmålingen. Her er det dog den tømrer, der skal montere elementerne, som står med det endelige ansvar.

Er du ”gør det selv mand/kvinde”, kommer vi naturligvis også gerne ud og laver opmålingen – inklusiv ansvaret for den.

Vil du vide mere – klik her

Det er blevet et flot slutresultat, der har ændret husets udseende væsentligt, og som vi er meget tilfredse med.

Det taler til Rasmus’ fordel, at han anbefalede en anden håndværker til at lave de specielle fuger ved vinduerne. Han kunne godt selv udføre arbejdet, men anbefalede, at vi fik en ekspert til at gøre det, som havde stor erfaring på netop det område. Jeg kan godt lide, når nogen på den måde ved, hvad de kan, men også hvad andre kan bedre. Og sørger for at lade det komme kunderne til gode.

Læs hele udtalelsen

Top