Materialevalg døre

Kvalitetsdøre– træ eller træ/alu?

Som fagmand inden for vinduer og døre er det vanskeligt at sige, hvad der er den bedste løsning for dig.

Begge løsninger udgøres af gode produkter, og valget afhænger derfor af bygningen såvel som de egenskaber, du som kunde ønsker af dine nye døre.

Døre i malet KerneFyr

Trædøre er for mange det klassiske valg. Træ er da også et forunderligt materiale og med den rette, løbende vedligeholdelse samt fagligt korrekte konstruktioner, vil træet efter rigtigt mange år stadig fremstå helt “friskt”.

Desuden er træ nemt at bearbejde og har gode isoleringsegenskaber, og blandt andet derfor er det billigere at producere vinduer og døre i træ. Endelig træffer mange det klassiske valg af æstetiske årsager, når de som enten rådgivere eller bygherrer skifter – eller bygger til nyt.

Elementerne produceres i kernetræ fra fyrretræsskove i Nordsverige og Finland. Her er træet på grund af det hårde klima langsomvoksende, og dermed dannes en fast og hård kerne, der er meget stabil og fugtafvisende. For alle udvendige flader samt false udgør kerneandelen 100 %.

Døre i ædeltræ

Vores elementer i ædeltræ produceres enten i SIPO-mahogni eller Egetræ – og alt vores ædeltræ kommer fra industrielt dyrkede plantager, hvor genplantning af nye træer svarer til hugsten af træ.

Begge træsorter er blandt andet sorteret efter egne forskrifter på farve og vægt. SIPO-mahogni har fra naturens side et højt indhold af forskellige olier og salte, som gør træet yderst modstandsdygtigt over for angreb af råd og svamp.

Træ/alu døre– vedligeholdelsesfrit.

Kombinationselementet træ/aluminium er en løsning, hvor man indvendig bevarer de mange fordele, der er ved træ, så som varme og runde overflader, samt den æstetisk, der ligger i materialet.

Træ/alu elementerne kræver næsten ingen vedligeholdelse af de udvendige overflader. Via den konstruktive træbeskyttelse i form af klimaskærmen i aluminium sikres elementerne desuden meget lang levetid.

Vores Isolator, som er indbygget i konstruktionen mellem den udvendige klimaskærm i aluminium og den indvendige trækonstruktion, er produceret i komposit – et uforgængeligt materiale, som udgør kuldebro mellem klimaskærmen og den indvendige trækonstruktion.

Tilvalg

Uanset, hvilket materiale døren er udført i, er de forskellige tilvalg stort set de samme. Alle døre kan leveres med dørtrin i enten aluminium, mahogni eller egetræ – vigtigst er det at overveje, hvilken funktion døren har i hverdagen.

Et dørtrin i egetræ giver fx rigtig god mening i terrassedøren, som er placeret i et rum med lyse gulve, men er knap så anvendelig på facadedøren, hvor børn og andet godtfolk træder på det med vådt og beskidt fodtøj. Egetræ holder i rigtigt mange år, også selvom du og familien er lidt hård ved det. Til gengæld er det svært at holde pænt, hvis slidtagen er for stor.

Et dørtrin i aluminium er naturligvis udført med en kuldebrosspærre og det helt oplagte valg ved facadedøren. Det er meget nemt at holde og er godkendt for niveaufri adgang, hvilket vil sige, at det kun er 25mm højt, på det højeste punkt. Men også aluminium kan være forbundet med udfordringer, hvis man fx vælger alu-dørtrin på sin terrassedør, hvor man har trægulve eller måske endda tæpper. Her bør du overveje, hvordan du vil have afslutningen mellem gulv og dørtrin.

I modsætning til dørtrin af træ kan man grundet aluminiumstrinnets meget lave indvendige kant, som er omkring 7mm, ikke afslutte med fx en fejeliste. Desuden kan den lave indvendige kant give udfordringer, da de fleste facadedøre er indadgående. Her skal man være opmærksom på at skabe plade til eventuelle ujævne gulve – samt en dørmåtte.

Med et dørtrin i mahogni får du den gyldne middelvej mellemvej imellem egetræ og aluminium, som tilmed er nemt at holde. Vi bruger mahogni af typen Jatoba til alle mahognidørtrin, da det er særdeles slidstærkt.

Vil du vide mere – klik her

Top