Vælg den rigtige vinduestype

Vælg den rigtige vinduestype!

Passer materiale og farver til huset?

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er det vigtigt at være opmærksom på en række forhold, så du er sikker på at få den vinduestype, som passer bedst til netop dit hus. Det drejer sig eksempelvis om komfort, design og myndighedskrav – men også om stil og materialer.

Et godt udgangspunkt er at følge det oprindelige design på vinduer til huset – og vælge vinduer i en model identisk med den, huset fra begyndelsen har været udstyret med.

Ønsker du imidlertid at forandre huset helt og vælge en ny type vinduer, kommer vi gerne og rådgiver dig om dine muligheder, så også den nye løsning præcist matcher dine ønsker og behov – samt naturligvis husets æstetik.

Vi ser dagligt mange huse og vinduer og må desværre konstatere, at der findes et væld af dårlige eksempler på valg af vinduer, som hverken opfylder krav til form eller funktion.

Vi kigger altid kritisk på løsningen, når vi udarbejder et tilbud til dig, og fokuserer på at finde den bedst mulige løsning i forhold til rammerne. Vi går aldrig på kompromis med vores rådgivning. Derfor oplever vi jævnligt, at den løsning, vi ender med at sælge til kunden, faktisk er noget anderledes fra det, kunderne troede, de ville have.

“Jeg sætter personligt en ære i at levere den helt rigtige løsning til netop dig og dit hjem.”

Typeoversigt

Frederiksbergvinduer

En variant af dannebrogsvinduet, som har tre fag. Det midterste fag kan variere i størrelse, så vinduet passer perfekt til huset. Flot til ældre boliger som murmestervillaen og patriciervillaen.

Palævinduer

Palævinduer er småsprossede vinduer, som ofte anvendes i ældre boliger for at bevare en herskabelig stil. Ruder og fag kan kombineres, så det giver det enkelte hus det helt rigtige udtryk.

Sidehængte vinduer

Det sidehængte vindue kan åbnes helt og har som standard anverfer og stormkrog. Fås også med stanglås og bremse, der åbner for trinløs indstilling. Populær i både nybyggeri og ved renovering.

Kip/drej vinduer

Kipdrej vinduet har en kombination af en indadgående side og en bundhængt ramme, som både kan drejes og kippes, hvilket giver en ventilationsåbning på ca. 10 cm i top. Vinduerne er nemme at rengøre indefra.

Topvende- vinduer 

Topvende-vinduet kan vendes helt og åbnes nedefra og ud. Vinduet bruges ofte ved fx skråvægge, giver god mulighed for udluftning og gør det nemt at pudse både yder- og indersiden af vinduet.

Overpartier

Ved en høj facade indsættes typisk et vinduesparti over facade- og terrassedøre. Partiet kan have mønstre, sprosser, fyldninger mv. – og giver mulighed for at sætte et meget personligt præg.

Sidepartier

Sidepartiet er overpartiets fætter. Sidepartiet indsættes som supplement, hvor selve døren ellers ville blive alt for bred – eller for at skabe lys og luft ved både hoveddøre og terrassedøre.

Det rigtige materialevalg

Det rigtige materialevalg!

Som fagmand inden for vinduer og døre er det vanskeligt at sige, hvilken løsning der er bedst for dig. Men fælles for alle de løsninger, vi tilbyder, er at vi altid arbejder med kvalitetsmaterialer. Valget afhænger derfor af bygningens æstetik og dine specifikke ønsker.

Forskellige løsninger

Vinduer i malet kernefyr

Trævinduer er for mange det klassiske valg. Træ er da også et forunderligt materiale, og med løbende vedligeholdelse samt fagligt korrekte konstruktioner, vil træet efter rigtigt mange år stadig fremstå helt “friskt”.

Desuden er træ nemt at bearbejde og har gode isoleringsegenskaber. Blandt andet derfor er det billigere at producere vinduer og døre i træ, og endelig træffer mange det klassiske valg af æstetiske årsager, når der skal skiftes ud – eller bygges nyt.

Elementerne produceres i kernetræ fra fyrretræsskove i Nordsverige og Finland. Her er træet på grund af det hårde klima langsomvoksende, og dermed dannes en fast og hård kerne, der er meget stabil og fugtafvisende. For alle udvendige flader samt false udgør kerneandelen 100

FARVER
Vores produkter i malet kernefyr leveres i 16 vandbaserede standardfarver. Derudover kan du mod et mindre pristillæg vælge imellem mange specialfarver.

Vinduer i ædeltræ

Vores elementer i ædeltræ produceres enten i SIPO-mahogni eller egetræ – og alt vores ædeltræ kommer fra industrielt dyrkede plantager, hvor genplantning af nye træer svarer til hugsten af træ.

Begge træsorter er blandt andet sorteret efter egne forskrifter på farve og vægt. SIPO-mahogni har fra naturens side et højt indhold af forskellige olier og salte, som gør træet yderst modstandsdygtigt over for angreb af råd og svamp.

Træ/alu – vedligeholdelsesfrit

Kombinationselementet træ/aluminium er en løsning, hvor man indvendigt bevarer de mange fordele, der er ved træ, så som varme og runde overflader, samt den æstetisk, der ligger i materialet.

Træ/alu-elementerne kræver næsten ingen vedligeholdelse af de udvendige overflader. Via den konstruktive træbeskyttelse i form af klimaskærmen i aluminium sikres elementerne desuden meget lang levetid.

Vores Isolator, som er indbygget i konstruktionen mellem den udvendige klimaskærm i aluminium og den indvendige trækonstruktion, er produceret i komposit – et uforgængeligt materiale, som udgør kuldebro mellem klimaskærmen og den indvendige trækonstruktion.

Eksempler på vinduesløsninger

Se mulighederne i vores 100 kvm. store udstilling

Besøg os her