Vinduesplade og vindueskarm

– Hvad er forskellen?

Vinduespladen

HVAD ER EN VINDUESKARM?

Der er vindueskarme på alle vinduer. En vindueskarm er den ramme/karm, firkantede ramme, hvori selve vinduesrammerne/fagene sidder. I fagsprog og når fagfolk taler om en vindueskarm, er der ingen tvivl om, at ordet referer til rammen rundt om vinduet.

HVAD ER EN VINDUESPLADE?
Vinduesplade er den nederste del af vinduet, og bliver desværre ofte forvekslet med vindueskarm. Vinduespladen er placeret lige foran et vindue på den indvendige side, og hvor der ofte står blomster, billeder, lysestager, osv.

LEVERINGSTID
Som udgangspunkt er leveringstiden 10-12 arbejdsdage, men ved special løsninger eller i mere travle perioder kan der forekomme længere leveringstid.

FORDELE VED VINDUESPLADEN FRA GMS

• Vinduespladerne er fremstillet i MDF, pålagt en gennemfarvet højtrykslaminat og sprøjtelakerede kanter
• Du undgår fugtskjolder fra fx potteplanter
• Pladen tåler universelle rengøringsmidler
• I modsætning til massivt træ, vil vinduespladen hverken slå revner eller vride sig og den er modstandsdygtig over for sollys
• Der er ingen kantlister eller synlige samlinger

Vi udfører pladerne efter dine ønsker og leverer dem i færdig bredde og dybde, så de passer til lige netop dit hjem. Vi rådgiver naturligvis om dine muligheder. Så kontakt os, hvis du ønsker en vinduesplade i større dimensioner, andre tykkelser, farver eller profiler.
Hent Prisliste

SÅDAN MÅLER DU

D: Dybden på vinduespladen – fra forkant til bagkant. Husk at medregne eventuel fer på bagkant og udhæng i front.

B: Bredden på vinduespladen. Husk at medregne udhæng i siderne.

H: Højden på feren, hvis den ønskes.

HVIS DU ØNSKER FER PÅ DIN VINDUESPLADE

Den typiske fer måler enten 9,5 mm eller 11,5 mm, så den passer til en notgang på 10 mm og 12 mm. Vi kan lave den i alle tykkelser – uden tillæg.

UDHÆNG
Af kosmetiske årsager, beregner man minimum 5 cm udhæng – i begge sider samt i fronten. Hvis du vælger profil nummer 4, skal du minimum have 6 cm udhæng pga. profillisten. (Det grå areal på tegningen, skæres ikke ud af os.)

VÆLG DIN PROFIL

Vælg imellem fire forskellige profiler – fra det helt enkle til det mere klassiske udtryk.

IDÉEN BAG VINDUESPLADEN
Idéen opstod, da jeg havde svært ved at finde en vinduesplade, som både var pæn, billig og nem at vedligeholde. Normale vinduesplader i sprøjtemalet MDF er meget modtagelige over for misfarvninger, ridser og fugtskjolder. En spånplade pålagt laminat eller melamin, som man kender fra trælasten, er billige og vedligeholdsmæssigt rigtigt gode, men er efter min mening ikke specielt pæne.

Med min vinduesplade får du på samme tid holdbarhed, nem vedligeholdelse og flot finish til en god pris. At skifte vinduer i et hus, er for de fleste en stor udskrivning. Derfor synes jeg, det er ærgerligt at afslutte arbejdet med at montere en primitiv vinduesplade, der hurtigt bliver grim at kigge på.

Rasmus Flarup – Snedkermester

Hent bestillingsliste

BESTIL DINE VINDUESPLADER ONLINE

Skal du bestille flere forskellige profiler og størrelser i samme ordre kan du adskille dem med et + tegn i bestillingsformularen herunder – eller du kan downloade og udfylde en bestillingsseddel og e-maile den til os